Nem kérnek a skótok Beckhamből

2014.09.15. 10:17

Most komolyan egy volt angol csapatkapitány fogja meggyőzni a skótokat, hogy maradjanak az Egyesült Királyságban? – nagyjából így lehet összefoglalni az elszakadáspártiak Twitter-reakcióját David Beckham volt angol válogatott kérésére, hogy maradjanak az Egyesült Királyságban.

Beckham nyílt levélben próbálja maradásra bírni a skótokat:

A legbüszkébb arra vagyok, amikor kapitányként a hazám válogatottjában játszhattam. Ugyanezt a büszkeséget látom a skót játékosokban és szurkolókban, ez összeköt minket.

„El akarjuk mondani nektek, mennyire fontos nekünk a kapcsolatunk és barátságunk. Őszintén remélem, hogy a népszavazáson megújítjátok a történelmi köteléket, melyet az egész világ irigyel. Sokkal több köt össze minket, mint ami szétválaszt. Maradjunk együtt!″ – tette hozzá.

Az elszakadáspárti twitterezők reakciója nagyjából felháborodott tiltakozás volt, Beckhamben sokan újabb akadályt látnak, hogy Skócia az Egyesült Királságtól függetlenül termelhesse ki az északi-tengeri kőolajkincset.

David Beckham londoni fiúként költözött északra, hogy egy skót edző keze alatt játsszon. Ő a legjobb példa arra, hogy mit érhetünk el, ha együttműködünk, és arra figyelünk, ami közös bennünk.

– nyilatkozta a Maradjunk együtt kampány vezetője, Dan Snow Beckhamről. A Manchester United korábbi edzője, a skót Alex Ferguson is felszólalt az elszakadás ellen.

Független ország legyen Skócia?

 – igennel vagy nemmel válaszolhatnak erre az egyszerű, mégis összetett kérdésre a skótok csütörtökön, amikor arról szavaznak, hogy kilépjenek-e az Egyesült Királyságból. A népszavazásról szóló törvényt 2013 novemberében fogadta el a skót parlament, minden 16 évnél idősebb skóciai lakos szavazhat, összesen körülbelül 4 millióan. A skót függetlenségi törekvések egészen a két ország 1707-es egyesítéséig nyúlnak vissza, a kérdést most egyszerű többséggel döntik el, a legfőbb kampánytémák az északi-tengeri kőolaj, a közös valuta és a közkiadások. A kampányban híres skótokon kívül megszólalt már a királynő, Harry herceg és David Beckham, a legharcosabb maradáspárti természetesen David Cameron brit miniszterelnök. A küzdelem az utolsó napokban egyre kiélezettebb: Skóciában minden lehet, és az ellenkezője is. Itt írtunk arról, hogy a skótoknál ragadhat a brit atomflotta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek