Diktafont szerelt az anya a gyerek hátára, kiderült, hogy az óvónéni szigszalagot ragaszt a szájára

2015.03.09. 21:22 Módosítva: 2015.03.09. 21:23

Felfüggesztettek az állásából egy óvónőt Lengyelországban, mert szigszalaggal ragasztja le a cserfes gyerekek száját.

Az egész úgy derült ki, hogy egy anyuka diktafont applikált a fia táskájára, hogy megtudja, mitől szenved a gyerek az oktató-nevelő intézményben. A hatéves kisfiú azoknak a sorsában osztozott, akik minden reggel szenvednek a rájuk váró nehézségek miatt, úgy tűnt, főleg az egyik nevelő miatt aggódik előre is.

Hogy megtudja, mi az oka a rettegésnek, az anyuka tehát titokban hangfelvételt készített. Ennek csak egy kis részletét hozták most nyilvánosságra, de már az is elég egyértelműen bizonyítja, hogy az óvónő egyszerűen leragasztotta a visszabeszélő gyerekek száját. Az ombudsman továbi vizsgálatokról beszél, az óvónőt már másvalaki helyettesíti.

Sajnos ez a szankció Magyarországon sem teljesen ismeretlen. Az Index.hu egy magát megnevezni nem kívánó munkatársában a hír hallatán mélyen elfojtott emlékek bukkantak elő. Igen, a nagymamája ugyanezzel a módszerrel hallgattatta el.

A legrosszabb, amikor letépik rólad a szigszalagot és úgy érzed, hogy a hajad is mindjárt jön az egésszel.

Kollégánk úgy emlékszik, hogy nem is mondott semmi bántót, csak egy kicsit sokat beszélt, ez az, amit nem tudott tolerálni a ragasztós-tépős pedagógiában hívő nagymama. (A nagymama indokait megértjük, de az eljárást ezzel együtt elítéljük.)