30 ISIS-tagot fogtak el Törökországban

2015.10.27. 08:54

Az Iszlám Állam (ISIS) mintegy 30 feltételezett tagját vette őrizetbe a török rendőrség kedden kora reggel. Az akció a Törökország középső részén lévő Anatólia tartományban, Konya városában zajlott, a rendőrség a török média beszámolója szerint több házban csapott le egyszerre. 

Mindez egy nappal azután történt, hogy az ország délkeleti részében lévő Diyabakirban lövöldözés tört ki a rendőrség és az ISIS feltételezett tagjai között, amiben két török rendőr és hét terrorista életét vesztette. 

A török kormány az október elején történt ankarai bombatámadás után indított komolyabb offenzívát a terroristák ellen. Bár a 102 áldozatot követelő robbantással az Iszlám Államot vádolják, Recep Tayyip Erdogan elnök nemrég azt nyilatkozta, hogy minden terrorista ellen fellépnek, vagyis az ISIS és a terrorszervezetként számon tartott Kurd Munkáspárt (PKK) ellen is. Nem mellékesen az országban vasárnap újra választásokat tartanak, miután a júniusi választásokon Erdogan pártja elvesztette a többségét, az ellenzéki pártok pedig nem tudtak koalíciót alakítani.