Zsúfolt éttermekben robbantott az Iszlám Állam, 16 halott van

2015.12.31. 09:39

16 halottja és 30 sebesültje van az Iszlám Állam egy északkelet-szíriai nagyváros éttermeiben végrehajtott pokolgépes támadássorozatának - írja az MTI az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának információira hivatkozva.

A merényleteket szerda este követték el a város különböző pontjain. Rámi Abderrahmán, az OSDH igazgatója az AFP francia hírügynökségnek Bejrútban elmondta, hogy legalább egy robbantást öngyilkos merénylő okozott.

Az AFP egyik helyszíni tudósítója szerint a támadásokat a török és iraki határhoz közel fekvő település három étterme ellen indították, amelyek a merényletek elkövetésekor zsúfolásig telve voltak. Az a vendéglátóhely, ahol öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, a város keresztény negyedében található. Az OSDH úgy tudja, hogy mindhárom étterem a településnek azon a részén van, amelyet a kormányerők uralnak.

A 200 ezer lakosú Kamislit a damaszkuszi rezsim és a helyi kurd hatóságok megosztva ellenőrzik. Utóbbiak Szíria északi és északkeleti részén több övezetet is fennhatóságuk alá vontak és autonóm közigazgatású területté nyilvánítottak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport