Megerőszakolták, aztán le is tartóztatták

2016.06.11. 19:42
864x486

Már máricus óta tart őrizetben a katari rendőrség egy 22 éves holland turistanőt, aki azt állítja, hogy kábítószert kevertek az italába, majd megerőszakolták. A rendőrség házasságtörés miatt emelt vádat az utrechti nő ellen. Katarban minden házasságon kívüli nemi kapcsolat ebbe a kategóriába tartozik.

A Laura néven emlegetett nő azt állítja, hogy valószínűleg kábítószert kevertek az italába. Egy szórakozóhelyen volt, amikor az eset történt, és érezte, hogy valami nem stimmel. A történtekre nem emlékszik; csak homályos képek maradtak meg benne arról, hogy beszállt egy taxiba. Ismeretlen helyen tért magához; ekkor vette észre, hogy megerőszakolták.

Laura a rendőrségre ment, és feljelentést tett - csakhogy házasságtörés miatt őt tartóztatták le. A rendőrök elfogták az elkövetőt is, de ő azt állítja, hogy Laura beleegyezett az aktusba, sőt, pénzt kért a szolgálataiért.

Laura ügyvédje, Brian Lokollo elmondta, hogy a nő tagadja az ellene felhozott vádakat. A holland hatóságok megerősítették, hogy Laurát valóban letartóztatták, de azt mondják, nem emeltek vádat ellene. A holland média arról számolt be, hogy a feltételezett erőszaktevő családja azt követeli a nőtől, hogy házasodjanak össze; így felmenthetnék a férfit a vádak alól.

Az ügyet június 13-án tárgyalják.  • Hírek
  • Hírek