Anita, Kármen
11 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Bill Gates megint egy kisebb ország költségvetését fordítja jótékony célra

2016.07.17. 21:48

Bill Gates, a Microsoft társalapítója vasárnap bejelentette bejelentette, hogy alapítványa az eddigi kilencmilliárd dollár után a következő öt évben újabb ötmilliárd dollárt (1400 milliárd forintot) áldoz Afrikára - elsősorban az egészségügy és az életminőség javítására.

A jótékonykodásáról ismert milliárdos ezt a dél-afrikai Nelson Mandela Alapítványon tartott előadásán mondta el, melyen - a hétfőn ugyancsak Dél-Afrikában kezdődő nemzetközi AIDS-konferencia apropóján - arra is figyelmeztetett, hogy ha a világ nem fejleszt ki hatékonyabb módszereket a HIV-fertőzés megelőzése és az AIDS-betegség kezelésének kiterjedtebbé tételére, akkor

semmivé válhatnak a Fekete-Afrikában az utóbbi 15 évben nagy erőfeszítések árán elért eredmények.

Márpedig a nagy születési rátának köszönhetően 2050-re a világ összes gyerekének 40 százaléka Afrikában fog élni.

Bill Gates korábban optimistán nyilatkozott az AIDS elleni harc esélyeiről, többször is kijelentette, hogy 2030-ra meglehet a kór gyógyszere. A Microsoft-alapító ezen kívül ürülékből kivont vízzel akarja megoldani a krónikus vízproblémákat, és százezer csirkével próbálja fellendíteni az állattartást. Senki nem vitathatja el Gates jószándékát és áldozatkészségét, de ahogy arról mi is írtunk, még ilyen elképesztően pénzzel sem egyszerű megváltani a világot.

(MTI)