Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliókat fizethetett a gyerekeinek a botrányba került francia elnökjelölt

2017.02.02. 20:21

Tovább dagad a Francois Fillon francia konzervatív elnökjelölt körüli korrupciós botrány. Csütörtökön a párizsi ügyészség kiterjesztette a nyomozást Fillon két idősebb gyerekére is, mert állítólag korábban mindkettőjüket asszisztensként alkalmazta és összesen 84 ezer eurót utalt át nekik, írja az MTI.

Fillon ellen eredetileg azért indítottak nyomozást, mert a feleségének állítólag egy fiktív állás után fizetett ki összesen 900 ezer eurót.  Arról már korábban beszámoltunk, hogy a házaspárt külön-külön kihallgatták, illetve arról is, hogy a hiányzó munkaszerződés miatt a francia rendőrök a parlamentben is vizsgálódtak

Csütörtökön a France 2 közszolgálati tévécsatorna jelezte, hogy birtokába jutott egy 2007-ben készült interjú, amelyben Fillon felesége maga jelenti ki, hogy "soha nem volt a férje asszisztense". A csatorna csütörtök este le is adja ezt az interjút, amit a brit Sunday Telegraph készített. A pár ügyvédje szerint  Penelope Fillon bemutatta a nyomozóknak mindazokat a papírokat, amelyek bizonyítják, hogy ténylegesen munkát végzett férje asszisztenseként a nemzetgyűlésben.

A volt miniszterelnök támogatottsága a botrány egy héttel ezelőtti kirobbanása óta öt százalékkal esett, és ezzel a harmadik helyre szorult a 27 százalékkal vezető Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje, valamint a függetlenként induló volt szocialista gazdasági miniszter, Emmanuel Macron mögé, akinek 23 százalékon áll a népszerűségi mutatója az Elabe szerint. Egy csütörtökön közzétett felmérés szerint a franciák több mint kétharmada azt szeretné, ha Fillon visszalépne az elnökjelöltségtől.