Kim Dzsongnam gyilkosa azt hitte, egy tévéműsorhoz vesznek fel tréfás jelentet

2017.02.25. 11:20 Módosítva: 2017.02.25. 16:31

26 ezer forintnak megfelelő összeget kapott, és azt mondták neki, csak babaolajjal fogja lespriccelni áldozatát tréfaképpen, egy készülő kandikamerás műsor részeként - vallotta a BBC szerint az indonéziai nő, akit malajziai hatóságok őrizetbe vettek Kim Dzsongnam meggyilkolásáért

A Siti Aisyah nevű nő elfogása után az indonéz helyettes nagykövetnek arról beszélt, "japánnak vagy koreainak kinéző emberek" bízták meg a feladattal, amiről ő azt hitte, csak egy ártatlan tréfa lesz: babaolajjal lespriccel valakit, amit felvesznek egy tévéműsorhoz. A spriccelésért 400 maláj ringgitet, azaz nagyjából 26 ezer forintot kapott, ami egész jó pénz lett a rövidke műveletért, ha tényleg csak az olajos viccről lett volna szó. 

A valóságban azonban olaj helyett VX idegágens volt a permetezőben, ami a létező legerősebb harci méreg. Az észak-koreai diktátor kegyvesztett féltestvére a támadás után röviddel meghalt, az indonéz nőt és vietnami társát pedig letartóztatták. A legvalószínűbb elmélet, hogy észak-koreai ügynökök állnak a háttérben, de az ország hivatalosan tagadja, hogy bármi köze lenne a gyilkossághoz. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport