Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kim Dzsongnam gyilkosa azt hitte, egy tévéműsorhoz vesznek fel tréfás jelentet

2017.02.25. 11:20 Módosítva: 2017-02-25 16:31:53

26 ezer forintnak megfelelő összeget kapott, és azt mondták neki, csak babaolajjal fogja lespriccelni áldozatát tréfaképpen, egy készülő kandikamerás műsor részeként - vallotta a BBC szerint az indonéziai nő, akit malajziai hatóságok őrizetbe vettek Kim Dzsongnam meggyilkolásáért

A Siti Aisyah nevű nő elfogása után az indonéz helyettes nagykövetnek arról beszélt, "japánnak vagy koreainak kinéző emberek" bízták meg a feladattal, amiről ő azt hitte, csak egy ártatlan tréfa lesz: babaolajjal lespriccel valakit, amit felvesznek egy tévéműsorhoz. A spriccelésért 400 maláj ringgitet, azaz nagyjából 26 ezer forintot kapott, ami egész jó pénz lett a rövidke műveletért, ha tényleg csak az olajos viccről lett volna szó. 

A valóságban azonban olaj helyett VX idegágens volt a permetezőben, ami a létező legerősebb harci méreg. Az észak-koreai diktátor kegyvesztett féltestvére a támadás után röviddel meghalt, az indonéz nőt és vietnami társát pedig letartóztatták. A legvalószínűbb elmélet, hogy észak-koreai ügynökök állnak a háttérben, de az ország hivatalosan tagadja, hogy bármi köze lenne a gyilkossághoz.