Még két embert kivégeztek Arkansasban

2017.04.25. 08:36

Tizenhét éve nem fordult elő olyan az USA-ban, mint hétfőn este, hogy egy nap alatt két emberen hajtsanak végre halálos ítéletet:

  • először az 52 éves Jack Jonest végezték ki, aki meggyilkolta a saját lányát, valamint megerőszakolt és megölt egy nőt. Jonest még 1995-ben ítélték halálra,
  • három órával később a 46 éves Marcel Williamson hajtották végre méreginjekcióval a halálos ítéletet, mert 20 éve elrabolt, megerőszakolt és megölt egy 22 éves nőt, továbbá elrabolt és megerőszakolt két másik nőt is.
Jack Jones és Marcel Williamson
Jack Jones és Marcel Williamson

Négy nap alatt így már három embert végeztek ki Arkansasban, ahol 12 éve nem hajtottak végre halálos ítéletet. Pénteken az 51 éves Ledell Lee-t végezték ki, akit egy 26 éves nő meggyilkolása miatt ítéltek halálra 1995-ben.

Ahogy megírtuk, azért gyorsították fel a kivégzéseket, mert április végén lejár a méreginjekciókban használt egyik szer, a midazolam szavatossága. Az eredeti tervek szerint 11 nap alatt 7 embert végeztek volna ki, de Arkansas állam legfelsőbb bírósága halasztást ért el néhány ügyben.