A sötét bőrű baba bedöntötte az olasz-román béranya ügyletet

2017.04.29. 18:03

Miután egy olasz nő terhességet színlelve becsapta az egész családját, afrikai apától származó babát kapott a román béranyától, és három nap után visszaadta a csecsemőt, jelentette az olasz média szombaton. A rendőrség letartóztatta őt is, a biológiai anyát is és még egy marokkói férfit, aki állítólag közvetítő volt az ügyletben.

A The Local összefoglalójában az áll, hogy a 35 éves olasz nő a sajtóhírek szerint 20 ezer eurót (körülbelül 6,2 millió forintot) fizetett a babáért. A nyomozók gyanúját az keltette fel, hogy még februárban két nő telefonon próbált információt szerezni arról, hogyan kell regisztrálni egy otthon született csecsemőt, de aztán nem jelentek meg a megbeszélt időponton az ügyintézésre.

Az olasz nő a kihallgatásán bevallotta, hogy a neten vásárolt latex műpocak segítségével megjátszotta a terhességét. A lapok szerint a nő élettársa éppen börtönben volt, ő pedig a közelmúltban két vetélésen esett át. 

A román béranyától kapott baba apja egy Maliból származó férfi, akivel a béranyának futó viszonya volt. Az olasz nő nem tudta hogy megmagyarázni a gyerek bőrszínét a családjának és a barátainak, ezért döntött a visszaadás mellett. A rendőrök végül a Rómában dolgozó biológiai apánál találtak rá a babára. Átmenetileg állami gondozásba vették, de elképzelhető, hogy visszaadják majd az apjának.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét