Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Fiatal nő a madeirai magyar áldozat

2017.08.16. 12:42

Egy fiatal nő a magyar áldozata a kedd este Madeira szigetén, egy vallási ünnepségen történt balesetnek – írta az MTI a lisszaboni magyar nagykövetség munkatársának nyilatkozata alapján.

Madeirán kedden dőlt ki egy 200 éves tölgyfa, a Nagyboldogasszony ünnepére összegyűlt tömegre, 13 embert megölve, 49-et – köztük gyermekeket – megsebesítve.

A portugál sajtóban szerint a nyáron a helyi önkormányzathoz több jelzés is érkezett, hogy a fa nagyon rossz állapotban van, ezért tenni kellene valamit az ünnep előtt – amelyen várhatóan tömegek vesznek részt –, az illetékes hatóságok viszont nem tettek semmit.

Fürjes Róbert az egyik kórházban szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatóról beszámolva azt mondta, a kedd este odavitt 16 sérült közül kilencet hazaengedtek, hét embert továbbra is kezelnek. A hét súlyosabb sérült között öt felnőtt és két gyermek – egy 2 éves és egy 14 éves – van.

A magyar áldozat élettársával vett részt az ünnepen, aki szintén megsérült, de már elhagyhatta a kórházat. A nagykövetség a nő édesapját tájékoztatta. Fürjes szerint a teljes konzuli szolgálat minden segítséget megad az áldozat családjának az ügyintézésben, köztük a hazaszállítás, a halotti anyakönyvi kivonat kiállításának teendőiben.

A tiszteletbeli konzul továbbra is Madeira szigetén van és folyamatosan tartja a kapcsolatot a helyi hatóságokkal. A magyar nagykövetség továbbra sem tud további magyar érintettről.

Madeira regionális kormánya háromnapos gyászt hirdetett meg.