Aliz
6 °C
14 °C

Megint medve támadt emberre Erdélyben

2017.09.30. 19:12 Módosítva: 2017-09-30 19:17:11

Felületi sebekkel és harapással került a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba egy huszonéves fiatalember, akire medve támadt, közölte a Facebookon   Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A fiatalember sérüléseit ellátták, majd a csíksomlyói Fertőző Osztályra utalták.

Míg 2012-ben összesen 1 esetben támadt emberre a medve, 2013-ban pedig 2 medvetámadás történt, idén ez már a 13. regisztrált eset. A politikus szerint ez a medve populáció túlszaporulatának  a következményeAz elmúlt időszakban is több alkalommal is előfordult, hogy a medve emberre támadt. A vadak bemennek a településekre, behatolnak a házakba, mivel nőtt az egyedek száma, nőtt a veszély is.

  • Pénteken délután Csíkszenttamáson saját kertjében támadt a medve egy idős nőre.
  • Szeptember elején egy mogyorót szedő férfit sebesített meg a Csíkjenőfalva közelében egy medve.  A közepes méretű medve egy bokorból ugrott elő, és azonnal a férfira támadt, akit a bal lábán harapott meg. Az áldozat úgy tudott szabadulni, hogy a botjával kezdte ütlegelni az állatot, ami egy idő után eleresztette a lábát, és elszaladt. A férfi kórházba került. 
  • Augusztus végén a Csíkmindszent melletti erdőben támadt egy medve egy férfira, akinek jobb karja két helyen is szilánkosra tört, a szíve körül pedig gyulladás jeleit találták.  
  • Júliusban két pásztor juhokat legeltetett Csíkmadarastól körülbelül nyolc kilométerre, amikor egy medve megtámadta a nyájat. A juhászok megkísérelték elűzni a nagyvadat, ez azonban rájuk támadt, és több helyen megharapta őket. A pásztorokat a juhászkutyák mentették meg.

Borboly Csaba korábban azt mondta,  a román környezetvédelmi tárca még mindig nem hozta meg a 140 veszélyes medve kilövését lehetővé tevő, több mint két hónappal ezelőtt megígért határozatot. A Hargita megyei medvetámadásokat külön honlapon regisztrálják

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?