Marcell
18 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Izrael rakétákkal lőtt Damaszkusz környékén egy kutatóintézetet

2018.02.07. 08:13 Módosítva: 2018.02.07. 08:40

A Dzsamraja településen található kutatóintézetet már korábban is értek légitámadások, írja az MTI. A Szúrija al-Án helyi hírportál arról írt, hogy a szíriai légvédelemnek még azelőtt sikerült megsemmisíteni néhány rakétát, hogy elérték volna célpontjukat.

Hírügynökségi jelentésekből nem derül ki, hogy a légicsapásban megsemmisültek-e a célpontok, de helybéli lakosok arról számoltak be, hogy hatalmas robbanásokra ébredtek.

Izraeli harci gépek általában a libanoni légtérből indítják rakétáikat a damaszkuszi célpontok ellen. Tavaly novemberben az izraeli légierő ugyanonnan a közép-szíriai Homsz tartományban lévő célpontokra mért légicsapást.

Ahogy azt egy izraeli szakértő az Indexen is részletesen kifejtette, Izrael korábban bejelentette, nem tűri el, hogy Irán szíriai területen katonai bázisokat létesítsen, vagy korszerű fegyvereket szállítson a Hezbollah libanoni síita szélsőséges mozgalomnak, ami támogatja a damaszkuszi vezetést a felkelők elleni harcban. Egyes hírek szerint a kutatóintézet környékén a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyverraktárai vannak.