Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rakétákkal lőtték az izraeli erők a szíriai hadsereg állásait

2018.04.23. 22:21

Rakétákkal lőtték az izraeli erők a szíriai kormányerők el-Kuneitra délnyugat-szíriai tartománybeli állásait, ahonnan az izraeli hadsereg szerint egy aknavető-gránát csapódott be állásuk közelében a Golán-fennsíkon, írja az MTI.

A hivatalos szíriai sajtó nem reagált a bejelentésre. Az ellenzéki Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint az izraeli rakétatámadás anyagi károkat okozott, áldozatokról nincsen tudomásuk.

Az izraeli hadsereg jelezte, hogy az esetért a szíriai rezsimet tartja felelősnek, és „nem fog eltűrni az izraeli szuverenitás megsértésére vagy az izraeli polgárok épségének veszélyeztetésére irányuló semmilyen próbálkozást".

Szintén hétfőn a Jediót Ahronót című újság honlapján, a yneten megjelent interjúban Juvál Steinic izraeli energia- és vízgazdálkodási miniszter figyelmeztette Bassár el-Aszad szíriai elnököt: nemcsak a rezsimje létezését teszi kockára, hanem életével is fizethet azért, ha hozzájárul ahhoz, hogy Irán (a szíriai kormány egyik szövetségese) vagy bármelyik más ország támadást indítson Szíria területéről Izrael ellen.

A teheráni csapatoknak és katonai segítségnek jelentős része volt a szíriai kormánycsapatok legutóbbi győzelmeiben a felkelők ellen, az izraeli szakértők szerint Irán cserébe egyre nagyobb térnyerésre törekszik Szíriában.