Sarolta, Emese
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Rakétákkal lőtték az izraeli erők a szíriai hadsereg állásait

2018.04.23. 22:21

Rakétákkal lőtték az izraeli erők a szíriai kormányerők el-Kuneitra délnyugat-szíriai tartománybeli állásait, ahonnan az izraeli hadsereg szerint egy aknavető-gránát csapódott be állásuk közelében a Golán-fennsíkon, írja az MTI.

A hivatalos szíriai sajtó nem reagált a bejelentésre. Az ellenzéki Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint az izraeli rakétatámadás anyagi károkat okozott, áldozatokról nincsen tudomásuk.

Az izraeli hadsereg jelezte, hogy az esetért a szíriai rezsimet tartja felelősnek, és „nem fog eltűrni az izraeli szuverenitás megsértésére vagy az izraeli polgárok épségének veszélyeztetésére irányuló semmilyen próbálkozást".

Szintén hétfőn a Jediót Ahronót című újság honlapján, a yneten megjelent interjúban Juvál Steinic izraeli energia- és vízgazdálkodási miniszter figyelmeztette Bassár el-Aszad szíriai elnököt: nemcsak a rezsimje létezését teszi kockára, hanem életével is fizethet azért, ha hozzájárul ahhoz, hogy Irán (a szíriai kormány egyik szövetségese) vagy bármelyik más ország támadást indítson Szíria területéről Izrael ellen.

A teheráni csapatoknak és katonai segítségnek jelentős része volt a szíriai kormánycsapatok legutóbbi győzelmeiben a felkelők ellen, az izraeli szakértők szerint Irán cserébe egyre nagyobb térnyerésre törekszik Szíriában.