Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szexuális frusztráció miatt ölhetett meg 10 embert a torontói gázoló

2018.04.24. 18:12

A közösségi médiában sokan dicsérik annak a torontói rendőrnek a hidegvérét és szakszerű fellépését, aki egy lövés nélkül őrizetbe vette azt a férfit, aki hétfőn felhajtott a járdára, tíz embert megölt, tizenöt embert megsebesített.

A rendőr egyedül nézett farkasszemet a gázolóval, amit többen videóra vettek. A rendőr folyamatosan azt mondta a gázolónak, hogy feküdjön a földre. „Lőjjön le" – mondta a férfi, aki valamilyen tárgyat fogott a rendőrre, és azt állította, hogy fegyver van a zsebében.

Untitled-1
Fotó: youtube

A rendőr viszont nyugodt maradt, és felszólította a férfit, hogy feküdjön a földre, különben használni fogja a fegyverét. Elkezdett közelíteni a férfi felé, aki eldobta a kezében tartott tárgyat, és a feje fölé emelte a kezeit. Végül a rendőr a földön megbilincselte a gázolót, írja a Guardian.

Mike McCormack, a torontói rendőr szakszervezet vezetője szerint az is igazolható lett volna, ha a rendőr rálő a gyanúsítottra. „Azonban átgondolta, és úgy döntött, hogy így is kezelni tudja a helyzetet. Az embereknek igazuk van, ő egy igazi hős" – mondta a Globe and Mailnek. A hét éve rendőrként dolgozó járőr azt mondta, csak a munkáját tette.

Kedden egy torontói bíró tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt vádat emelt a gázoló, Alek Minassian ellen. A 25 éves gyanúsított fehér rabruhában, bilincsbe vert kézzel hallgatta végig a vádakat rövid meghallgatásán, nem sok érzelmet mutatott. Következő meghallgatását május 10-re időzítették, addig előzetes letartóztatásban marad.

Szexuális frusztráció miatt gázolhatott

Mark Saunders, a kanadai nagyváros rendőrfőnöke korábban azt mondta, hogy szándékosnak tűnik Minassian tette, de hozzátette, hogy továbbra sem ismert a sofőr indítéka. Időközben azonban felmerült egy lehetséges nyom:

 A facebook is megerősítette, hogy a férfi a gázolás előtt szexuális frusztrációjára utaló bejegyzést tett közzé.

Az angol "incel" kifejezést használta, ami a BBC szerint a "kényszerű cölibátus" rövidítése, és olyan, a közösségi hálókon tevékeny férfiak csoportjára vonatkozik, akik úgy érzik, hogy nehézségeik vannak a szexuális kapcsolatok létesítésével.

Minassian "incel forradalomról" írt a Facebookon, miközben dicsőítette Elliot Rodger kaliforniai ámokfutót, aki 2014-ben megölt hat egyetemistát, mielőtt végzett volna saját magával is, mert erősen frusztrálta, hogy a nők sohasem vonzódtak hozzá.

A rendőrök nem erősítették meg, hogy a támadás a nők ellen irányult volna.