Nem lennének ilyen durvák az iskolai vérfürdők, ha fegyvert kapnának a tanárok

2018.05.20. 23:27

Ha felfegyvereznék a tanárokat, az visszaszoríthatná az iskolai lövöldöző diákokat, mivel négy vagy öt fegyver nézne szembe eggyel – mondta egy vezető texasi politikus.

A republikánus Don Patrick minderről két nappal azután beszélt, hogy 10 embert meggyilkoltak a Santa Fe Középiskolában, aminek fegyveres őre van. Patrick korábban arról beszélt, hogy az iskoláknak túl sok bejárata és kijárata van, és az épületek alaptervét alaposan át kéne gondolni.

A tanárok felfegyverzése nem új gondolata. A február 14-i floridai iskolai lövöldözés után Donald Trump azt javasolta, hogy adjanak bónuszt a tanároknak, ha fegyvert hordanak maguknál. Később a Twitteren sietett tisztázni, hogy ő csak a tanárok legjobb 20 százalékának adna fegyvert, és közülük is csak azoknak, akiknek katonai múltjuk van, vagy különleges képzésen vettek részt.

Patrick a CNN-nek azt mondta: egy fegyverest a leghatékonyabban fegyverrel lehet megállítani.

De még ennél is jobb, ha négy vagy öt fegyver jut egy fegyverre.

– mondta Patrick, akiről köztudott, hogy pártolja a fegyvertartást. Korábban az ABC műsorában, a This Weekben arról beszélt, hogy az erőszak kultúrája miatt van annyi lövöldözés az iskolákban.

Értéktelenné tettük az életet az abortusszal, a családok szétszakításával, az erőszakos filmekkel, és főleg az erőszakos videojátékokkal. [...] A fegyverek megállítják a bűnözést.

(BBC News)