Aliz
6 °C
14 °C

Megtalálta a brit rendőrség a novicsok forrását

2018.07.13. 18:51

A brit rendőrök találtak egy üvegcsét vagy kis palackot az Amesburyből mérgezéssel kórházba került Charlie Rowe házában, amit elküldtek elemzésre, és a kutatólaborban megállapították, hogy a szovjet idegmérget, novicsokot tartalmazott. A Sky News szerint a tárolót még szerdán fedezték fel a férfi otthonában.

Azt egyelőre próbálják megállapítani, honnan származik a palack, és hogyan került a férfi házába. A rendőrök a héten már tudtak beszélni a 45 éves férfival, aki súlyos, de stabil állapotban van. Rowley kedden nyerte vissza az öntudatát.

A 45 éves férfi egy 44 éves nővel együtt került kórházba június 30-án, egy ismeretlen anyagtól válságos állapotba kerültek. Azóta megerősítették, hogy a megbetegedésüket ugyanolyan szovjet katonai idegméreg okozta, amilyennel Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynököt és lányát is megmérgezték márciusban Salisburyben. A nő, Dawn Sturgass vasárnap meghalt a kórházban.

A rendőrök próbálják összerakni, hogy merre járt a pár Salisburyben és Amesburyben, mielőtt június 30-án rosszul lett. A rendőrök pozitív fejleménynek tartották, hogy zárt térben találták meg az idegmérget, de ettől még továbbra is elzárva tartanak területeket Salisburyben.

Szkripalék válságos állapotban kerültek kórházba, de túlélték a mérgezést, és már kiengedték őket. Most ismeretlen helyen a brit kormány védelme alatt állnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?