Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy kisrepülő Svájcban, többen meghaltak

2018.08.04. 15:37

Több utassal a fedélzetén lezuhant egy kisrepülőgép a svájci Luzern mellett szombaton, írja az MTI. A balesetnek több halálos áldozata van.

A repülőgép roncsai teljesen kiégtek, turisták nem utaztak rajta, tájékoztatta a dpa-t Nidwalden kanton rendőrsége. A baleset további részleteit, illetve hogy pontosan hány ember halt meg, nem árulták el.

A szerencsétlenség Hergiswil mellett, Luzern városától mintegy tíz kilométerre délre történt. A nehezen megközelíthető, erdős területen lassan haladnak a mentési munkálatok.

A zuhanás helyszínén tűz alakult ki. A lángokat egy tűzoltó-helikopter próbálja eloltani, hogy a mentőalakulatok eljuthassanak a roncsokhoz.

Nem sokkal korábban Romániában ütközött össze két kisrepülőgép. Az egyik pilóta meghalt, a másikat súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Még korábban, szombat reggel pedig egy helikopter zuhant le Szibériában, a balesetben 18-an meghaltak.