Judit
2 °C
7 °C

Éhező, rongyos gyerekeket szabadítottak ki bűnözők rabságából Amerikában

2018.08.06. 10:47

Tizenegy, 1-15 éves közötti gyereket szabadítottak ki bűnözők rabságából egy düledező tanyáról Új-Mexikó amerikai államban - közölte a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI. A rendőrség két férfit letartóztatott.

Egy rendőrtiszt elmondta, hogy a gyerekek szegénységben, nagyon nyomorúságos körülmények között éltek. A földbe ásott, vezetékes víz, csatorna és áram nélküli nyomortanyán rajtuk kívül két, gépkarabéllyal felfegyverzett férfit és három nőt találtak, akik a gyerekek anyjai lehetnek.

A cipőt nem viselő, piszkos rongyokba burkolt emberek leginkább harmadik világbeli menekültekhez hasonlítottak.

A műveletre egy nyomozás keretében került sor, amelyet a múlt év végén indítottak a georgiai Jonesboróban. A 39 éves Siraj Wahhajot azzal vádolták meg, hogy elrabolta hároméves gyermekét, de őt a mostani akcióban sem találtak meg.

Siraj Wahhajo
Siraj Wahhajo
Fotó: Taos County Sheriff's Office / Facebook

Jerry Hogrefe taosi serif augusztus 2-án házkutatást rendelt el a férfi rejtekhelyén, a vidéki Amaliában. A gumiabroncsokkal és földfallal elkerített, lakókocsiszerű rozoga viskóban rajta kívül egy másik férfi, Lucas Morten bujkált.

A házkutatás elrendelésére egy gyerekek által írt üzenet szolgáltatott alapot, amelyben azt írták: éheznek, ételre és vízre van szükségük.

Wahhajot gyermekrablás, Mortent pedig szökevény rejtegetése miatt tartóztatták le. A három nőt előzetes letartóztatásba helyezték, hogy kihallgassák őket.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a keresett kisfiú néhány héttel korábban még a nyomortanyán élt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?