A pápa bocsánatkérése után a jezsuiták máris szégyenkeznek és beismernek

2018.08.28. 13:40 Módosítva: 2018.08.28. 13:41

Nem mindenki fogadta alázattal a pápa bocsánatkérését a katolikus egyházon belüli szexuális visszaélésekért és azok elhallgatásáért, viszont a Jezsuiták kedden jelezték, közöttük is vannak olyanok, akik szexuális visszaéléseket követtek el.

A szexuális visszaélések, gyakran erőszak lett az egyik legfontosabb téma az egyházzal kapcsolatban, emiatt a Ferenc pápa Írországban több százezres tömeg előtt kért bocsánatot. A felszólalás nyomán Arturo Sosa, a jezsuiták aktuális rendfőnöke felszólította rendtársait, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a szexuális visszaélések miatti válság orvoslására, írja a Jezsuita.hu.

Rendünk szomorúan és szégyenkezve elismeri, hogy a szexuális visszaélések elkövetői között vannak jezsuiták is.

A lap idézi a levelet, amely szerint „a pápa személyes, közösségi és intézményes megtérésre szólít fel bennünket, hogy megvalósítsuk életünk koherenciáját és integritását, és apostoli működésünkkel az egyházon belül és kívül olyan kultúrát hozzunk létre, amely képes a szexuális visszaéléseket okozó helyzetek megismétlődésének megakadályozására, és minden embernek egészséges életet biztosítanak.”  • Hírek
  • Hírek