Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét letartóztatták a korrupcióval vádolt volt maláj kormányfőt

2018.09.19. 12:09

Letartóztatták Najib Razak volt maláj kormányfőt, akit korrupcióval és hatalommal való visszaéléssel vádolnak – közölte a Malajziai Korrupcióellenes Bizottság (MACC) szerdán. A politikust helyi idő szerint szerda délután fogták el, és csütörtökön már bíróság elé is áll – írja az MTI a szervezet közleménye nyomán.

Najibot több rendbeli törvénysértéssel vádolják, de eddig következetesen tagadta az ellene felhozott vádakat.

A volt miniszterelnök állítólag többmilliós összegeket utaltatott át magán bankszámlájára az általa létrehozott 1MDB fejlesztési alapból. Az 1MDB kasszájából összesen 4,5 milliárd dollárnak (több mint 1200 milliárd forintnak) megfelelő összeg tűnt el. Az ügyben a hatóságok gyanúja szerint Najib bizalmasai is érintettek.

A volt maláj kormányfő letartóztatása egyébként nem újkeletű hír. Júliusban egyszer már letartóztatták, akkor az otthonából vitte el a rendőrség a volt miniszterelnököt.