Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Tűk az eperben: újabb országig ért el a botrány

2018.09.23. 10:29

Tűt találtak egy adag eperben az új-zélandi Auckland egyik áruházában. Az epret Nyugat-Ausztráliából importálták. Ez az első eset, amelyet Ausztrálián kívül jelentenek, miután a szigetországban a múlt héten többen arról számoltak be, olyan epret és almát vásároltak, amelybe tűt rejtettek - írja a 9news.

Mi is megírtuk, hogy jelentős nyomravezetői díjat ajánlott fel Ausztrália Queensland állama annak, aki hasznos információkkal tud szolgálni annak a rejtélynek a megoldásához, hogy hogyan kerültek tűk szupermarketekben kapható eprekbe. A botrány az után robbant ki, hogy egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba az áruházi eper elfogyasztása után. A rendőrség szerint az elkövető célja egyértelműen az, hogy sérülést okozzon. A queenslandi epertermelők szövetsége azt gyanítja, hogy egy sértődött korábbi eperipari dolgozó lehet a tettes, de a rendőrség szerint erre egyelőre nincs bizonyíték.

Aidan Young queenslandi epertermesztő kénytelen megsemmisíteni a tűfrász miatt eladhatatlan epertermést
Aidan Young queenslandi epertermesztő kénytelen megsemmisíteni a tűfrász miatt eladhatatlan epertermést
Fotó: Patrick Hamilton / AFP

Az eset után egy almában is tűt találtak Sydneyben. Állítólag már mindegyik ausztrál államból érkezett hasonló bejelentés, táplálva azt a félelmet, hogy az epres támadónak utánzói akadtak.

Az Új-Zélandon talált eper nem okozott sérülést. A gyümölcsöt az ország egyik legnagyobb bolthálózatában, a Woolworths által birtokolt Countdownban árulták, a Choice márka alatt. A márka megmaradt epreit visszavonták a polcokról, a hatóságokat pedig értesítették mind a két országban.

A Countdown azt is bejelentette, hogy befejezi az eper importálását Ausztráliából, ami ugyanakkor nem fog komolyabb fennakadást okozni, mert az ausztrál eper áprilistól szeotemberig szokott jelen lenni az áruházaik polcain, és pont a napokban kezdték meg a hazai eper árusítását.