Egy szlovák politikus felesége, fia és lánya is a lezuhant etióp gépen utazott

2019-03-10T122836Z 1682208036 RC199175E830 RTRMADP 3 ETHIOPIA-AI
2019.03.10. 14:39

Ahogy arról beszámoltunk, lezuhant az Ethiopian Airlines egyik Boeing 737-ese, fedélzetén 149 utassal és nyolc fős személyzettel. Mint kiderült, mind a 157 ember meghalt. A gép Addisz Abebából tartott Nairobiba, ám a felszállást követően nem sokkal a gép lezuhant.

Pravda nevű szlovák lap úgy értesült, hogy egy ismert szlovák politikus felesége és fia is a gépen utazott, és így ők is az áldozatok között vannak, írta a 444. A szlovák lap ugyan tudja, hogy mely politikusról van szó, de a hivatalos bejelentésig nem hozzák nyilvánosságra.

Frissítés: Kiderült, a politikus Anton Hrnko, a Szlovák Nemzeti Párt alelnöke, parlamenti képviselő aki a következőt írta ki Facebookra:

Mély fájdalommal tudatom mindenkivel, hogy drága feleségem Blanka, fiam Martin és lányom Michala a kora reggeli órákban elhunytak az addisz-abebai légi katasztrófában. Akik ismerték őket, emlékezzenek rájuk egy perc csönddel!

Szlovák lapok azt írják, a politikus fia egy utazási irodának dolgozott, akik afrikai utazásokkal is foglalkoztak. Összesen négy szlovák állampolgár halt meg a katasztrófában, a politikus családján kívül a negyedik áldozat egy fiatal nő, aki egy jótékonysági szervezetnél dolgozott, és egy ezzel kapcsolatos projekt miatt utazott Afrikába.

Az áldozatok között van 32 kenyai, 18 kanadai, 9 etióp, 8 kínai. A részletes listát itt tudja megnézni.

A gép egy lakatlan területen zuhant le, a becsapódáskor feltörő lángok miatt a tűzoltók is alig tudták megközelíteni a helyet órákig.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport