Megkapja az olasz állampolgárságot az iskolabusz elleni támadást meghiúsító gyerek

2019.03.26. 20:21 Módosítva: 2019.03.26. 22:43

Olasz állampolgárságot kap a 13 éves másodgenerációs egyiptomi bevándorló, Ramy Shehata, miután fontos szerepe volt az 51 iskolás gyerek ellen tervezett terrortámadás meghiúsításában, jelentette be Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője.

Igent mondunk Ramy állampolgárságára, mert a fiam is lehetne, és bizonyságát adta annak, hogy megértette ennek az országnak az értékeit

– mondta a belügyminiszter.

Mint megírtuk: múlt kedden egy olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőr elrabolt, majd felgyújtott egy iskolabuszt, amelyen 51 gyerek volt. A szenegáli férfi a gyerekekkel együtt akarta felgyújtani a buszt, hogy így tiltakozzon az olasz kormány szigorú menekültpolitikája ellen, ami miatt sok gyerek és felnőtt fullad bele a Földközi-tengerbe. 

A buszsofőr összegyűjtötte a gyerekek mobiljait. A terrortámadást Shehata és egy iskolatársa, a marokkói bevándorló Adam el-Hamami azzal hiúsították meg, hogy egy telefont nem adtak oda a sofőrnek, és ezen keresztül értesítették a hatóságokat.

A csendőrség gyorsan reagált, és elállta a busz útját. A gyerekek még időben el tudták hagyni a buszt. A sofőr benzinnel fellocsolta az utasteret, majd felgyújtotta a járművet. 

Shehatát és el-Hamamit, valamint a támadás meghiúsításában részt vevő tizenkét rendőrtisztet szerdán fogadja Salvini.

A szenegáli férfi korábban egy 17 éves lányt molesztált egy buszon, amiért felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ittas vezetésért is büntették, és fél évre elvették a jogosítványát. Az olasz sajtóban és politikában óriási felháborodást keltett, hogy ilyen előélettel hogy vezethet valaki iskolabuszt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport