Újra újságírót öltek Mexikóban

2019.07.31. 13:25

Mexikóban újra megöltek egy újságírót. A Guerrero Al Instante hírportál igazgatójának holttestét egy elhagyott autó csomagtartójában találták meg kedden, írja az MTI.

Rogelio Barragán arcán és fején külsérelmi nyomok voltak. A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi jogvédő szervezet bejelentette, saját vizsgálatot indít az ügyben, hogy kétséget kizáróan tisztázhassák, Barragán meggyilkolása újságírói tevékenységével állt-e összefüggésben.

Idén ez már a hetedik újságíró, akit megöltek Mexikóban. Az RSF szerint Mexikó a harmadik legveszélyesebb hely a világon a sajtómunkások számára a fegyveres konfliktus dúlta Szíria és Afganisztán után. 2000 óta a szakma több mint száz képviselőjét gyilkolták meg, csupán tavaly tízet.

Legutóbb Norma Sarabia, a Tabasco Hoy című lap újságíróját gyilkolták meg. Motoros fegyveresek támadták meg és végeztek vele júniusban, a Tabasco állambeli Huimanguillo településen lévő otthona közelében.

Kapcsolódó

Ha ez az ára az újságírásnak, öljenek meg minket!

Ezt mondta Mexikó egyik legismertebb újságírója, miután kollégáját megölték. Néhány héttel később egy forgalmas utcán agyonlőtték. Hogy lett Mexikó a világ egyik legveszélyesebb helye az újságírók számára?