Károly, Karola
-4 °C
3 °C

Több mint 500 nő szoknyája alá videózott be titokban egy madridi férfi

2019.08.21. 16:16 Módosítva: 2019.08.21. 16:17

Több mint 500 nő esett áldozatául annak a madridi férfinak, aki a metróban titokban videókat készített a szoknyát viselő utasok fehérneműjéről - írja a Guardian.

Az 53 éves kolumbiai származású férfi már tavaly óta napi szinten videózta le telefonjával a szoknyát viselő nők fehérneműjét. A férfi rendszerint helyi metróállomásokon és szupermarketekben kamerázott. Hogy jobb minőségű képeket készíthessen, sokszor követte áldozatait vagy épp szóba elegyedett velük.

A tettes kb. 555 nőről készített beleegyezés nélkül felvételt, áldozatai közül többen kiskorúak voltak.

A férfi végül a metróban bukott le filmezés közben. Mikor átkutatták a lakását, laptopján több száz felvételt találtak. Csak a letartóztatása előtti öt napban 29 nőt filmezett le.

Ezen felül a férfi legalább 382 videót pornóoldalakra is feltöltött. Csatornájának összesen 3519 feliratkozója, a videóknak pedig milliós megtekintésük volt.

A szoknya alá fotózás Spanyolországban szexuális bűncselekménynek számít, és börtönnel is büntethető. A férfi őrizetben marad az ellen folyó eljárás idejére. 

Nálunk sem példa nélküli a szoknya alá fotózgatás: még februárban kavart nagy port, hogy Pilhál Tamás, a Pesti Srácok újságírója egy olyan fényképet posztolt Facebook-oldalán az ellenzéki tüntetéseken ismertté vált gimnazista diáklányról, Nagy Blankáról, amelyen be lehet látni a lány szoknyája alá. Miután sorozatos kritikák érték, az újságíró végül letörölte a képet, és bocsánatot kért.

Az ügy miatt  a DK törvényjavaslatot nyújtott be , hogy brit példára Magyarországon is büntethető legyen, ha valakinek a beleegyezése nélkül,  szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából  készítenek képet a szoknya alatt viselt fehérneműjéről.