Román nők ezreit erőszakolták meg és kényszerítették munkára Szicíliában

2019.12.30. 11:33

Egy olasz bíróság húsz év börtönre ítélt egy román férfit emberkereskedelem és más súlyos bűncselekmények vádjával. Az ítéletről most az a brit Guardian újság számolt be, amelynek 2017-es oknyomozó riportjai derítették fel az embertelen bűncselekményeket.

A lap derítette ki, hogy román nők ezreit erőszakolják meg és kényszerítik munkára szicíliai gazdaságokban, ezután kezdtek el vizsgálódni az olasz hatóságok.

A nyomozók később kiderítették, hogy a most elítélt 41 éves Lucian Milea Romániában toborozta azokat a nőket, akiket később Szicíliában kényszerítettek prostitúcióra. De nemcsak ilyen módon zsákmányolták ki őket, hanem gyümölcs- és zöldségtermelő gazdaságokban tulajdonképpen rabszolgaként dolgoztatták őket.

A román férfi vezette emberkereskedő-hálózat által fogvatartott nőknek szörnyű körülmények között kellett élniük a mezőgazdasági üzemek melléképületeiben, ahol nem volt fűtés sem. Fizetést nem kaptak az elvégzett munkáért, rothadt ételeket kaptak, rendszeresen verték őket, és a „munkáltatóik", valamint más férfiak is rendszeresen megerőszakolták őket.

Milea mellett két román nőt is elítéltek kiskorúak prostitúciójának segítéséért és felbujtásáért. Az emberkereskedelemmel vádolt további három román állampolgár tárgyalása folyamatban van.

Arra buzdították őket, hogy költözzenek Olaszországba, tisztességes munkát ígéretek nekik. Azonban amikor megérkeztek Ragusába, és megtudták, hogy becsapták őket, már túl késő volt. (...) A szó szoros értelmében rabszolgává tették őket

- mondta a kizsákmányoltak ügyvédje, Liliana Battaglia.

A Guardian újságírói azt is kiderítették, hogy drámai módon megnőtt a Szicíliában abortuszt igénylő román nők száma.

A nyomozás közzététele után több román miniszter is Szicíliába utazott, hogy találkozzon helyi politikusokkal, a román kormány együttműködésbe kezdett az olasz hatóságokkal a visszaélés megakadályozása érdekében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport