Kornélia
1 °C
14 °C

Teljesen leégett a három Michelin-csillagos étterem a Fekete-erdőben

GettyImages-1191841102
2020.01.05. 16:27 Módosítva: 2020.01.05. 16:48

Leégett egy három Michelin-csillagos étterem vasárnapra virradóra Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban. A fekete-erdei tűzvészben senki sem sérült meg, de a baiersbronni Schwarzwaldstube vendéglő teljesen megsemmisült. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, amelyet 150 tűzoltó is csak több mint öt óra alatt tudott eloltani, írja az MTI.

A háromcsillagos étterem a Traube Tonbach szállodakomplexum legrégebbi, 230 éves favázas épületében helyezkedett el. A teltházas szálloda legtöbb vendégét nem érintette a tűzvész, de egy vendégház 63 lakójának a füst miatt átmeneti időre el kellett hagynia szállását.

A Schwarzwaldstube csaknem három évtizede, még Harald Wohlfahrt séf vezetése alatt vált híressé. Akkor nyerte el a rangos étteremkalauztól kapható legtöbb csillagot, amelyet a vendéglő a 2017-es konyhafőnökváltás után is megőrzött.

Wohlfahrt keze alól került ki a jelenlegi németországi sztárséfek nagy része. Wohlfartról a Bűvös Szakács gasztronómiai blog azt írta: a séf számos étele számít mára örökzöldnek a csúcsgasztronómiában, mint például a füstölt velő kaviárral, blinivel, citromlevélmártással; ropogós garnéla koriandermártással; báránygerinc paprikás-gyömbéres burokban, balzsamecetmártással; szárított paradicsom édesköménykompóttal és pisztuszósszal. Az étterem konyháján kéthetente változott a menü. A vendéglőben mindössze 35 hely volt, ahol hónapokkal előre kellett foglalni. 

Harald Wohlfahrt 2017-ben összeveszett munkaadójával és felmondott, a Schwarzwaldstube azonban az új séf, Torsten Michel vezetése alatt is megőrizte csillagait, sőt a konyhafőnök a maximálisan kapható 20 pontból 19,5 ponttal szerepel egy másik étteremkalauz, a Gault&Millau idei németországi kiadásában, és ezzel a legjobb német séfek exkluzív klubjához tartozik.

GettyImages-1191835279
Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

A fekete-erdei Baiersbronn a németországi ínyencek egyik fő zarándokhelye, a Schwarzwaldstubén kívül ugyanis 3 Michelin-csillaggal rendelkezik az ottani Hotel Bareiss konyhája is, és egy-egy csillaga van a Traube Tonbach szálloda Köhlerstube nevű vendéglőjének és a Schlossberg étteremnek is.