Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Hat egészségügyi dolgozó meghalt, 1710 megbetegedett a koronavírusban

2020.02.14. 10:55

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság alminisztere, Zeng Yixin tájékoztatása szerint emelkedett a kínai koronavírussal megfertőződött egészségügyi dolgozók száma: jelenleg 1716-an kapták el a vírust, hatan közülük életüket is vesztették – közölte egy pénteki sajtótájékoztatón. 

A frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók terhe hatalmas; a munkakörülményeik és a pihenési lehetőségeik limitáltak, hatalmas rajtuk a pszichés nyomás, és a fertőzésveszély is jelentős 

– idézte az alminisztert a Reuters. A vírussal megfertőződött egészségügyi dolgozók 87 százaléka a vírus epicentrumából, Hupej tartományból való. Yixin elmondta, további vizsgálatokra van szükség annak érdekében, hogy pontosabb számaik legyenek a vírussal megfertőződött egészségügyi dolgozókról. Közülük eddig hatan halhattak meg keddig. Egyikük az az orvos, aki először figyelmeztetett a koronavírusra

Li Ven-liang 2019. december 30-án egy közös csetszobában hívta fel ismerősei figyelmét, akikkel együtt járt az orvosira, hogy hét ember egy rejtélyes vírus tüneteivel karanténban van a kórházában. Az online kommunikációt éberen figyelő kínai hatóságok Lit még aznap éjjel beidézték a vuhani egészségügyi hatósághoz, és kérdőre vonták, mégis hogy képzelte, hogy információkat osztott meg az esetről. Három napra rá pedig a rendőrség egy papírt nyomott az orra alá, amelyben el kellett ismernie, hogy törvénytelen viselkedést tanúsított, amikor egy vírusról beszélt. Ven-liang február 7-én halt meg.

Kínában a hivatalos adatok szerint eddig 1380-an haltak meg a kínai koronavírusban, ám a kínai kormány eddig csak azokat az eseteket jegyezte fel fertőzöttként, akiknél laboratóriumi vizsgálatot is végeztek. Pénteken ezt megváltoztatták, mostantól azok is bekerülnek a rendszerbe, akikről az orvosi CT állapít meg mellkasi fertőzést, így aztán hirtelen 13 300-zal megugrott a fertőzöttek száma, és 254-gyel a halálos esetek száma.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport