Tas, Anasztázia
1 °C
8 °C

Meghalt a negyedik Diamond Princess-utas

GettyImages-1199132420
2020.02.25. 07:42

Meghalt egy újabb ember a Diamond Princess óceánjáró utasai közül, ezzel négyre nőtt a halálesetek száma a koronavírus-fertőzés miatt korábban Jokohama partjainál vesztegzár alá vett hajó utasai közt, de nem biztos, hogy az újabb elhalálozást a vírus okozta - jelentették kedden japán sajtóorgánumok, amelyeket az MTI idéz.

A Jomiuri Simbun című japán napilap magukat megnevezni nem kívánó kormányzati forrásokra hivatkozva hozzáteszi,

egyelőre nem tudják, a 80 év fölötti férfi fertőzött volt-e, sem azt, hogy a vírus okozta-e a halálát.

A Diamond Princess óceánjárót február 5-én vesztegzár alá vonták Jokohamánál. Ezt február 19-én feloldották, és az emberek többsége február 22-éig elhagyta a hajót, de a személyzet jelentős része ott maradt. (minden cikkünk a hajóról ittA hajón lett pozitív egy magyar állampolgár koronavírus-tesztje is, neki azonban egyelőre nincsenek tünetei, nem lázas és nem is érzi rosszul magát, legalábbis a külügy tájékoztatása szerint.

 A megfertőződött magyart  a hajón  elkülönítették, várhatóan 2-3 nap múlva átszállítják egy kórházba, vagy egy megfigyelőközpontba.

A vietnami egészségügyi minisztérium keddi bejelentése szerint február 13-a óta nem jelentettek az ország területéről megbetegedést, a korábban megfertőződött 16 ember - köztük egy 3 hónapos csecsemő - állapota stabil.

Dél-Korea keddre virradóra újabb megbetegedéseket jelentett Észak-Kjonszang tartomány egyik, fogyatékkal élők számára kialakított kórházából.

Ezzel az országban a megbetegedések száma elérte a 893-at.

Január 20-a óta a járvány Dél-Koreában 9 halálos áldozatot követelt.

Eközben Kínában a járvány csillapodni látszik: a kínai egészségügyi hatóságok kedden közölt adatai szerint a vírus terjedése nagyrészt az új típusú koronavírus-járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhan városra korlátozódott.

A koronavírus-járvány terjedésének legfrissebb adatait ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport