Konrád
5 °C
17 °C

Tóba gurította kerekesszékes feleségét egy ausztrál férfi

2020.02.27. 12:42

Életfogytiglani börtönre ítélték Peter Rex Dansie-t, azt a 71 éves ausztrál férfit, aki belegurította kerekesszékes feleségét egy tóba, és ezzel megölte őt, írta csütörtökön az ausztrál ABC. A gyilkosság Adelaide-ban történt egy parkban, még 2017-ben. 

A bíróság arra jutott, hogy a férfi azért ölte meg a 67 éves Helen Dansie-t, mert szexuális kapcsolatot akart kialakítani egy másik, Kínában élő nővel. Készült is Kínába repülni, de egy nappal a tervezett indulás előtt a rendőrség már házkutatást tartott nála, és találtak is egy bőröndöt tele óvszerekkel, Viagrával, szexjátékokkal és fehérneműkkel.

Az ítélethirdetéskor David Lovell bíró azt mondta: "hidegvérű, előre kitervelt gyilkosság" történt, az áldozat egyetlen vétke pedig az volt, hogy megbízott a férjében. A férfi meg sem kísérelt segíteni a feleségének, miután az asszony arccal előre belezuhant a dísztóba.

Helen Dansie egykor biológus volt. 1990-ben elszenvedett egy sztrókot, ami maradandó fogyatékosságot okozott, innentől kezdve a férje gondozására szorult. 

A bíróságon az áldozat egyik barátja felolvasott egy üzenetet a házaspár fiától, Grant Dansie-tól. Ebben az állt, hogy a fiú reméli: az ítélet üzenetértékű lesz, ráirányítja a figyelmet, milyen fontos védeni a legsérülékenyebb emberek jogait. 

Peter Dansie-t legkorábban 25 év eltelt után bocsáthatnák feltételes szabadságra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport