Olaszországban van? Írja meg, hogyan éli meg a lezárásokat!

GettyImages-1206167192
2020.03.10. 11:24

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő este jelentette be, hogy kiterjesztik az egész országra a hétvégén Lombardiában és 14 további megyében bevezetett korlátozó intézkedéseket.

Tilos lesz minden nyilvános esemény, bezárnak a mozik, konditermek, diszkók, el kell halasztani a temetéseket, esküvőket, és elmarad minden sportrendezvény. Az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap.

Az otthoni munka bevezetését ajánlják a cégeknek, és azt javasolják, hogy mindenki maradjon a lehető legtöbbet otthon. A boltok nyitva tartanak, de hétfő este a közösségi médiában máris hosszú sorokról számoltak be, a korlátozások miatt rengetegen próbáltak bevásárolni.

A Local.it azt írja, hogy a hazautazáshoz engedélyezik az Olaszországban tartózkodó külföldieknek, hogy a reptérre és vasútállomásra menjenek, és azok az olaszok is hazatérhetnek, akik nem saját településükön tartózkodnak. A római magyar nagykövetség arról rakott ki a Facebookra egy közleményt, hogy aki teheti, hagyja el Olaszországot.

Ha Önök is kint élnek, turistaként, esetleg üzleti ügyben vannak Olaszországban, írják meg az ugyelet+tema@mail.index.hu emailcímre, hogyan élik meg a bevezetett intézkedéseket, mivel készülnek a következő időszakra, vagy terveznek-e hazautazni Magyarországra!

Olaszországban hétfőn összesen 97 új halálos áldozatot regisztráltak, egy nap alatt a megbetegedések száma pedig majdnem 1800-zal emelkedett. Az olasz kormány határozata keddtől lépett érvénybe, itt lehet elolvasni a részleteket a döntésről.

(Borítókép: Rendőrök ellenőrzik az átutazókat a római Termini pályaudvaron 2020 március 9-én. - fotó:  Antonio Masiello / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport