Egy nap alatt drámaian megugrott a spanyolországi megbetegedések száma

2020.03.14. 13:59

Kiemelkedően megugrott az újonnan regisztrált koronavírusos esetek száma Spanyolországban. A pontos adatokat és statisztikákat közlő Worldometer szerint néhány napja ugrásszerűen emelkednek az adatok. 

Március 8-án 674 esetről tudtak, március 10-én már 1695-ről, majd március 12-ére 3146-ra ugrott fel a regisztrált esetek száma. 

Péntek estig, azaz egy nap alatt 5232-re emelkedett a megbetegedések száma, a legfrissebb adatok szerint pedig ma már 5945 beteget regisztráltak az országban, és 191-re nőtt a halálos áldozatok száma. 

Olaszország után Spanyolországban regisztrálták a legtöbb fertőzöttet Európában. 

Pénteken szükségállapotot hirdettek az országban, ami előreláthatóan két hétig fog tartani, de a parlament engedélyével meg lehet hosszabbítani. Elrendelték az iskolák és egyetemek bezárását, az éttermek és bárok vendégeinek számát is korlátozzák. José Luis Martínez-Almeida, Madrid polgármestere felfüggesztette a terasszal rendelkező vendéglátóhelyek kinti működési engedélyét, és arra kérte a tulajdonosokat, hogy zárjanak be, mielőtt kötelező lesz. Péntektől a nyilvános játszótereket is bezárták.

Kapcsolódó

Hol, hogy áll most a járvány?

Minden adat a koronavírusról, naprakészen, térképekkel, grafikonokkal.