16 éves fiatal lány is van a francia áldozatok között

2020.03.26. 21:55 Módosítva: 2020.03.26. 22:52

Összesen már 29 155-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Franciaországban, egy nap alatt 3922 új esetet jelentettek. Jérôme Salomon, a francia egészségügyi minisztérium járvánügyi felelőse a CNN szerint elmondta, hogy 1696-ra nőtt a halálos áldozatok száma, egy nap alatt 365-en haltak meg.

Salomon elmondta, hogy 3375 beteg szorul intenzív ellátásra, 34 százalékuk 60 évnél fiatalabb. A BBC azt írja, hogy egy 16 éves fiatal lány is a halálos áldozatok között van. Salomon csak annyit mondott róla, hogy a Párizs körüli Île-de-France régióban lakott.

Mint írtuk, az Île-de-France régióban a legsúlyosabb a helyzet. Itt minden lehetséges módon igyekeznek bővíteni a kapacitásokat, a járvány kitörése előtti állapothoz képest a duplájára emelték a régióban található lélegeztetőgéppel felszerelt kórházi ágyak számát, és további több száz lélegeztetőgépet igyekeznek a napokban csatasorba állítani.

Franciaországban március 17-én rendeltek el széleskörű lezárásokat és korlátozásokat, hogy lassítsák a koronavírus terjedését. „Nehéz megbecsülni, hogy mikor tetőzhet a járvány” – mondta. Arra is utalt, hogy szerinte a mostani esetekben az emberek még nagyrészt a korlátozások előtt kapták el a fertőzést.

A francia halálozási statisztikákban egyelőre csak azok a személyek szerepelnek, akik kórházban vesztették életüket a betegség következtében, ezért sokan arra számítanak, hogy a napokban meg fog ugrani a francia halálozási adatsor, amikor elkezdik hozzászámolni a zárt intézményekben, például idősotthonokban történt lehetséges koronavírusos haláleseteket is.

Párizs csendbe borult

Az AP arról is írt, hogy szokatlan csendet jegyzett fel a párizsi és a francia főváros külvárosaiban lévő 150 zajmegfigyelő állomás azóta, hogy kijárási korlátozásokat rendeltek el. Különösen szembeötlő a zajcsökkenés a Charles de Gaulle és az Orly nemzetközi repülőterek térségében, mivel a legtöbb légi járatot leállították. Ugyanez figyelhető meg az autópályák mentén és az éjszakai klubokkal teli körzetekben, ahol a szórakozóhelyek kénytelenek voltak lehúzni a redőnyt.

A térképek szerint Párizs központjában a zajszint jelenleg akkora, mint általában egy külvárosi parkos térségben. Egyes utcákon egy hét alatt 90 százalékkal csökkent a zajszennyezés, írja az MTI. Egyetlen hang van, amelyet a párizsiak egyre többször hallanak manapság, a madarak éneke.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport