Spanyolországban már 4 ezer fölött a koronavírus áldozatainak száma

2020.03.26. 13:08

Csütörtökig összesen 56 188 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Spanyolországban. Az országban a halálos áldozatok száma 4089, ami globálisan a második legtöbb Olaszország után – írja a CNN.

Némi jó hírt jelent, hogy a szerdai rekord 738 új haláleset után csütörtökre lassult az áldozatok növekedése, az elmúlt 24 órában 655-en haltak meg a járványban. Mivel 7015 gyógyult beteget is számon tartanak, a spanyolországi aktív esetek száma jelenleg 45 084, azaz ennyien betegek most.

A járvány egyik legsúlyosabb gócpontjává váló Spanyolországban március 13. óta szükségállapot van érvényben, az ország határait lezárták. A korlátozásokat eredetileg 15 naposra tervezték, de Pedro Sanchez miniszterelnök szerint a szükségállapot további 14 napra meghosszabbíthatják. Fernando Simon vezető egészségügyi tisztviselő szerint még mindig nem érték el a járvány csúcspontját, az új esetek száma várhatóan a következő napokban is tovább fog emelkedni.

Salvador Illa egészségügyi miniszter bejelentette, hogy 150 milliárd forintnak megfelelő értékben fognak maszkokat, teszteket, kesztyűket és lélegeztetőgépeket vásárolni Kínától. Közben Spanyolország a NATO-hoz fordult humanitárius segítségért.

Kapcsolódó

Hol, hogy áll most a járvány?

Minden adat a koronavírusról, naprakészen, térképekkel, grafikonokkal.