Már több mint százezer halálos áldozata van a koronavírus-járványnak Amerikában

2020.05.28. 06:27

Az Egyesült Államokban szerdán éjjel már meghaladta a százezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem helyi idő szerinti szerda esti adatai szerint az Egyesült Államokban immár

100 ezer 411 ember halt meg a koronavírus miatt.

A járvány mind az 50 tagállamban szedett halálos áldozatot, az elhunytak 80 százaléka 65 éven feletti volt, írja az MTI.     

A járvány első halottját február végén regisztrálták, és eddig 385 ezer beteg gyógyult meg az 1 millió 700 ezer diagnosztizált fertőzött közül. Amerikai elemzések szerint a tagállamok két hónapig tartó korlátozásokkal az amerikai egészségügyi hatóságok csak időt nyertek a szükséges vírustesztek beszerzéséhez és a tesztelés beindításához, valamint a koronavírusos betegek kezeléséhez szükséges orvosi eszközök biztosításához. 

A járvány következtében az Egyesült Államok több mint 38 millió embert veszítette el az állását. Nagyvállalatok és több évtizede sikeres áruházláncoknak kellett csődeljárást kérni, és az amerikai gazdaság több ezermilliárd dollárban mérhető károkat szenvedett.