Hermina
15 °C
27 °C

Ismét kijárási korlátozások lépnek életbe Portugáliában, mert újra megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma

2020.06.25. 22:18 Módosítva: 2020.06.26. 00:39

Ismét kijárási korlátozások lépnek életbe a portugál fővárosban és környékén, miután újra megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma - jelentette be csütörtökön António Costa miniszterelnök.

Elmondása szerint összesen 19 városrészben, illetve településen július 1-jétől két hétig megint csak azok hagyhatják majd el a lakóhelyüket, akik munkába járnak, illetve bevásárolnak vagy orvoshoz mennek. Tilos lesz öt főnél több embernek gyülekeznie, és az éttermek kivételével semmilyen üzlet nem lehet nyitva este 8 után.  Lisszabon központja egyébként nincs az érintett negyedek között.

A Telegraph azt írja, a rendőrségnek is szélesítik a hatáskörét, ugyanis nagyon sok illegális bulit tartanak a városban. Ezek közül volt olyan, amelyen több mint ezren vettek részt, egy másikon pedig kilencvenen fertőződtek meg

Jelenleg Lisszabon és környéke a leginkább fertőzött régió Portugáliában. Az Ibériai-félsziget nyugati felén fekvő országban a hivatalos adatok szerint eddig több mint 40 ezren kapták el a Covid-19-betegséget, a halálos áldozatok száma mostanra meghaladja az 1500 főt.

Eleinte dicsérték az országot az idejében meghozott korlátozó intézkedések, valamint a tesztelés hatékonysága miatt, most azért döntöttek ismét a szigorítás mellett, mert júniusban átlagosan napi 315 új megbetegedést regisztráltak, többségét a fővárosban és vonzáskörzetében.

(MTI)

Kapcsolódó

Hol, hogy áll most a járvány?

Minden adat a koronavírusról, naprakészen, térképekkel, grafikonokkal.