Német alapítványvezető: Navalnij túléli, de hónapokra kiesik a munkából

2020.08.23. 23:47

Túléli a "méreggel elkövetett támadást" Alekszej Navalnij, de várhatóan hónapokig cselekvőképtelen lesz politikusként - közölte annak a német alapítványnak a megalapítója, amely Berlinbe szállíttatta a minap a szibériai Omszkból a kómában lévö orosz ellenzéki politikust. 

Jaka Bizilj, a Cinema for Peace magánalapítvány létrehozója a Bild című német lapban vasárnap este megjelent interjúban beszélt erről, a hírről az MTI számolt be.

Az orosz elnök egyik legismertebb bírálója csütörtökön ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és hazafelé, Moszkvába repülve lett rosszul a repülőgépen.

A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, a 44 éves ellenzékit az ottani kórházba szállították. Navalnij családtagjai és munkatársai azt gyanítják, hogy megmérgezték, de az orosz orvosok ezt határozottan tagadták. Szombat hajnalban Bizilj alapítványa - az orosz orvosok beleegyezésével - Berlinbe szállította a kómában lévő politikust. A berlini Charité kórház a mérgezés tényét eddig nem erősítette meg,  csak annyit közölt szombaton, hogy mindenre kiterjedő diagnosztikai teszteket végeznek a politikuson.