Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Újra válságos állapotban a nizzai merénylő

2020.11.04. 18:51

Ismét válságosra fordult az állapota a nizzai merénylet tunéziai elkövetőjének – jelezték szerdán francia rendőrségi források.

A nizzai Notre-Dame bazilikában múlt héten elkövetett merényletben három ember halt meg. A 21 éves Brahím Iszávit válságos állapotban szállították kórházba, miután a tett helyszínén a rendőrség éles lövésekkel ártalmatlanította.

Eddig nem tudták kihallgatni, de az állapota már javult, amikor a koronavírustesztje hétfőn pozitívnak bizonyult, ezért a kihallgatását egyelőre elhalasztották. Szerdán azonban annyira romlott az állapota, hogy ismét válságos állapotba került – tudósított az MTI párizsi tudósítója.

Kapcsolódó

Nizzai lefejezéses merénylet: elfogtak újabb két gyanúsítottat

Egy olyan ember otthonában vették őket őrizetbe, akit már órákkal korábban előállított a rendőrség.

A támadás miatt továbbra is öt ember van őrizetben, köztük egy 29 éves, szintén tunéziai állampolgár, akit kedden állítottak elő a Párizshoz közeli Sarcelles-ben. Őt azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban állt az elkövetővel, míg másik három, 23 és 45 év közötti ember az első lakhelyén tartózkodott az előállításkor, ezért őket is őrizetbe vették.

Rajtuk kívül még egy másik 29 éves tunéziai állampolgár, Ahmed B-A is gyanúsított, őt a Nizzától negyven kilométerre található Grasse-ban szombaton vettek őrizetbe. Őt azzal gyanúsítják, hogy többször is találkozott a tunéziai elkövetővel a Tunéziából Olaszországon át Franciaországba tartó migrációs útvonalán. 

Kapcsolódó

Újabb lefejezéses terrortámadás Franciaországban

A nizzai incidensben három ember meghalt. Az elkövetőt elfogták.