Hálaadás ünnepe: lehetőleg a négy fal között

2020.11.20. 07:45

Az Egyesült Államok járványügyi hivatala (CD) azt kérte az amerikaiaktól, hogy hálaadás ünnepére (idén november 26-ra esik és az egyik legnagyobb nemzeti ünnep az országban a függetlenség napja mellett), amikor általában mindenki felkerekedik és családi, baráti találkozókat tartanak az emberek, idén tegyenek kivételt a koronavírus-járvány miatt és maradjanak otthon. 

Az Egyesült Államokat is alaposan próbára teszi a világjárvány, az utóbbi egy hétben több mint egymillió új fertőzöttet regisztráltak az országban, ebből csak az elmúlt egy napban kétszázezret. Ezen felül az országban az egyes államok különböző új kijárási korlátozásokat vezetnek be a járvány újabb hulláma miatt, például Kalifornia állam majdnem egész területén este 10 órától hajnali 5-ig kijárási tilalom lesz egy hónapig.  

Mindezek mellett az amerikai kormányzat bejelentette, hogy egy hónappal meghosszabbítják az utazási korlátozást az északi és déli szomszédos országokba: Kanadába és Mexikóba. Az árufuvarozást ott sem akarják korlátozni, de a szárazföldi határokon csak azok a magánemberek léphetnek át, akiknek ez feltétlenül szükséges. A legtöbb európai ország nem fogadja az amerikaiakat, csak kivételes esetben.