Robbanás és lövöldözés Kabulban

2020.12.13. 11:53

Robbanást és lövöldözést jelentettek vasárnapra virradóan Kabul két különböző körzetéből. A rendőrségi információk szerint hárman életüket vesztették – írja az MTI.

Egy ember meghalt, ketten megsebesültek egy merényletben, amelyet egy parlamenti képviselő autójába rejtett pokolgéppel hajtottak végre ismeretlenek. A sebesültek egyike a képviselő, Mohamed Vahdat testvére – közölte Firdausz Faramarz rendőrségi szóvivő. Kabul másik részén eközben agyonlőttek egy hivatalába tartó államügyészt. A támadások elkövetőjeként mind ez idáig egyetlen csoport sem jelentkezett. Az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei szombaton rakétákkal lőtték a kabuli Hámid Karzai nemzetközi repülőteret, a támadásnak egy halálos áldozata volt. A belügyminisztérium közleménye szerint 

az egyik rakéta a repülőtér mellett található lakóövezetbe csapódott.

Az elmúlt hónapokban ismét nőtt az erőszakcselekmények száma Afganisztánban, az ország déli részén összecsaptak a tálibok és az Iszlám Állam harcosai is. Az Iszlám Állam több, kabuli célpont elleni merényletért jelentkezett az utóbbi időben, ők követték el a a főváros egyetemét ért novemberi, közel 50 halottal járó támadást is. Szeptember közepén az afgán kormány béketárgyalásokba kezdett a tálibokkal, az Ariana News című afgán hírportál újabb összecsapásokat jelentett a héten a radikálisok és a hadsereg közt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport