Kornélia
1 °C
14 °C

Márciustól enyhíthetnek a britek

2021.01.17. 15:00

Minden brit felnőttet be kell oltanunk a koronavírus ellen szeptemberig, így a remények szerint márciusban már lesznek olyan korlátozások, amelyeket feloldhatnak az országban − mondta el Dominic Raab belügyminiszter a Sky Newsnak.

Az a cél, hogy szeptemberig minden felnőttet beoltsunk az oltás első adagjával, talán ennél gyorsabban is meg tudjuk tenni, de ez az ütemterv

− mondta Dominic Raab. A cél sokkal konkrétabb, mint amit a kormány az egy hete közzétett vakcinaszállítási tervében kitűzött, mivel az alapján a szükséges védelmi szintet csak őszre tudják biztosítani. A külügyminiszter nem garantálja, hogy mindenki 12 héten belül megkapja az oltás második adagját, de hangsúlyozta, hogy a kormány képes rá, hogy ezt teljesítse.

AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN A VAKCINA ELSŐ ADAGJÁT TÖBB MINT HÁROM ÉS FÉL MILLIÓAN KAPTÁK MEG, AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN 324 ezer EMBERT OLTOTTAK BE.

A külügyminiszter azt is elmondta, reméli, hogy bizonyos korlátozásokat márciusig „fokozatosan” fel lehet oldani, így az ország „visszatérhet a normális kerékvágásba”.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a korlátozások enyhítését nem egy nagy durranással fogják megkezdeni, de fokozatosan elhagyják majd a szigorú intézkedéseket.