Donald Trump még mindig azt hiszi, hogy ő nyerte a választásokat

2021-02-28T234812Z 971232848 HP1EH2S1U4C5D RTRMADP 3 USA-TRUMP
2021.03.01. 06:21

„Nem alapítunk új pártot. Miénk a Republikánus Párt, amely egységes lesz, és erősebb, mint valaha” – mondta Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap, a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) nevű szervezet éves konferenciáján a floridai Orlandóban.

A republikánus politikus, aki első nyilvános beszédét tartotta a Fehér Házból való távozása óta, álhírnek nevezte az új párt alapításával kapcsolatos találgatásokat. 

Nem alapítok új pártot, ez álhír volt. Nem lenne zseniális? Indítsunk egy új pártot, és osszuk meg a szavazatainkat, hogy soha ne nyerhessünk. Nem, ez nem érdekel bennünket. Ma itt állok önök előtt, hogy kijelentsem: az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget. A büszke, szorgalmas amerikai hazafiak mozgalma csak most kezdődik, és a végén mi győzünk

 fogalmazott a volt amerikai elnök, aki nem zárta ki, hogy 2024-ben elindul az elnöki pozícióért folyó versenyben.

Kapcsolódó

„Donald Trump földcsuszamlásszerű győzelmet arat, ha elindul a következő elnökválasztáson”

A republikánusok 87 százaléka még mindig vezető pozícióban látná a volt elnököt.

Donald Trump azt jósolta, hogy a Demokrata Párt „hervasztó vereséget” fog szenvedni a félidős választásokon, és 2024-ben elveszíti a Fehér Házat. 

A volt elnök továbbra sem hajlandó elismerni vereségét, és megismételte azt az állítását, hogy ő nyerte meg a 2020-as választásokat. 

Trump republikánusok közötti népszerűségét mutatja annak a közvélemény-kutatásnak az eredménye is, amelyet a konferencia közben készítettek. Az eredmény szerint egy esetleges előválasztáson a válaszadók 55 százaléka voksolna a volt elnökre. Ron DeSantis floridai kormányzóra a szavazók 21, Kristi Noem dél-dakotai kormányzóra pedig 4 százalékuk szavazna. A résztvevők közül 10-ből csaknem 7-en azt mondták, hogy szeretnék, ha Donald Trump 2024-ben indulna az elnökválasztáson.

Kapcsolódó

Trump és a republikánusok: szintet lépett a kiszorítósdi

Se lenyelni, se kiköpni nem tudják Donald Trumpot a sajátjai, együtt folytatnák, de párhuzamos utakon. Tét: az amerikai jobboldal lelke.

(Borítókép: Donald Trump. Fotó: Joe Skipper / Reuters)  • Hírek
  • Személyi kölcsön