Lecsaptak a dzsihadisták, 180 ember rekedt egy mozambiki hotelben

2021.03.27. 15:34

Muszlim szélsőségesek fegyveres rajtaütése következtében 180 ember esett csapdába egy szállodában Mozambik északkeleti csücskében, az Indiai-óceán partján fekvő Palma városában − közölte a helyi sajtó. A szélsőségesek szerdán tűntek föl a városban. Meg nem erősített hírek szerint halálos áldozatai is vannak a támadásnak, szemtanúk lefejezett holttesteket láttak heverni az utcán.

A dzsihadista támadás miatt több százan rekedtek a Total francia nagyvállalat gázkitermelési projektjével szomszédos faluban, Quitindában. Palmában a fegyveres támadók elől sokan az Amarula Szállóban kerestek menedéket. A mozambiki hadsereg helikopterrel menekíti az embereket a szállodából, miközben igyekszik távol tartani az épülettől a dzsihadistákat.

A támadók valószínűleg egy helyi, mozambiki dzsihadista csoporthoz, az al-Sababhoz tartoznak. A muszlim szélsőségesek támadásai miatt a térségbe hetek óta nem lehet eljutni közúton. A dzsihadisták augusztus óta a hatalmukban tartják Mocimboa da Praia települést Palmától 80 kilométernyire délre, és elfoglaltak több környező falut is.  • Hírek
  • Bankszámla