A munkahelyén öltek meg egy francia rendőrnőt

2021.04.23. 17:09 Módosítva: 2021.04.23. 23:29

Halálos késszúrás ért egy rendőrnőt a franciaországi Rambouillet-ben a kora délutáni órákban. A támadót meglőtték, őrizetbe vették, azonban később belehalt sérüléseibe − adta hírül az MTI.

A támadó egy 36 éves tunéziai állampolgár volt, aki legálisan tartózkodott az országban. Tettének indítéka egyelőre ismeretlen. 

Az ügyben a terrorellenes ügyészség nyomoz.

A francia vádhatóság szerint az elkövető a támadást megelőzően felderítette a terepet, tette végrehajtása közben pedig olyan kijelentéseket tett, amelyek terrorista indíttatásra utalnak. Szemtanúk beszámolói szerint a tettes azt kiabálta: „Allah akbar!”

Egy rendőrségi forrás ezzel ellentétben arról számolt be, hogy a támadó nem kiabált iszlamista jelszavakat, amikor tettét elkövette. 

A késelés a Párizstól 57 kilométerre lévő település rendőrőrsén történt. Az elkövetőt a helyszínen lévő rendőrök ártalmatlanították.

A Le Parisien című helyi lap szerint az áldozat éppen ebédszünetéből tért vissza, amikor megtámadták. A 49 éves, kétgyermekes anyuka még a helyszínen belehalt a nyakán szerzett sérüléseibe.

Gabriel Attal francia kormányszóvivő közölte, hogy Jean Castex miniszterelnök a történtek helyszínére utazik. A belügyminiszter, Gérald Darmanin szintén a helyszínre utazik.

A miniszterelnök, Jean Castex Twitter-oldalán emlékezett a rendőrnőről. Mint írta, Franciaország „barbár és gyáva” támadásban vesztette el „hősnőjét”. A hozzátartozóknak az egész nemzet támogatását ígérte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport