18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Két további gyilkosságért kell felelnie az angarszki sorozatgyilkosnak

2021.06.04. 15:13

Két további gyilkosság miatt is elmarasztalták Oroszországban a korábban már 81 nő megölése miatt kétszeres életfogytiglanra ítélt Mihail Popkov volt rendőrt, aki „angarszki megszállott sorozatgyilkosként” vált ismertté – közölte pénteken az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) irkutszki kirendeltségének sajtószolgálata.

Az MTI beszámolója szerint Popkov büntetési tételét az illetékes angarszki törvényszék kilenc év és nyolc hónap szabadságvesztéssel toldotta meg. A két további gyilkosság elkövetését 2020-ban vallotta be a fegyházban raboskodó sorozatgyilkos. A két nőt 1995-ben ölte meg a férfi a szibériai Angarszk városában, egyikük holttestét máig nem találták meg. Annak ellenére, hogy beismerő vallomást tett, Popkov nem élt az utolsó szó jogával a tárgyaláson.

A volt rendőr 1992 és 2010 között követte a gyilkosságokat Irkutszk megye területén. Popkovot, aki 1998-ban vált ki a rendőrség soraiból, 2012. június 23-án Vlagyivosztokban tartóztattak le. Eddig 81 nő megölését sikerült rábizonyítani, illetve három gyilkossági kísérletet. 2015-ben és 2018-ban külön-külön életfogytiglani fegyházra ítélték. Igazságügyi elmekórtani szakértők szerint Popkov mániákus gyilkosként, „kóros szükségletét” érezte annak, hogy öljön, ennek ellenére beszámítható elmeállapotúnak minősítették.

A volt rendőr egyes áldozatait éjszakai sétára hívta, majd végzett velük. Némelyiküket egy rendőrségi járműben ölte meg, szolgálati idején kívül, Angarszk környékén. A meggyilkolt nők holttestét az Irkutszki terület különböző járásainak erdős vidékein találták meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport