Túl sok a szemét Bukarestben, vészhelyzetet kellett hirdetni

2021.07.24. 11:33

Vészhelyzetet hirdetett pénteken Bukarest első kerületében Alin Stoica prefektus amiatt, hogy rengeteg szemét gyűlt fel a városrészben.

A Krónika beszámolója szerint a 30 napig érvényes rendkívüli állapotot azt követően jelentették be, hogy a szemétszállítással megbízott Romprest Service részvénytársaság már régóta nem végezte el a feladatát. 

Clotilde Armand, a román főváros első kerületének polgármestere az áldatlan állapotok miatt már több alkalommal kérte a prefektustól a vészhelyzet kihirdetését, erre végül pénteken került sor. A polgármester aznap rendkívüli tanácsülést hívott össze, és felbontotta a szerződést a szemétszállító céggel.

A KERÜLET VEZETŐJE AZT TERVEZI, HOGY KÉT-HÁROM NAPON BELÜL KIVÁLASZTJÁK AZ ÚJ SZOLGÁLTATÓT, ÉS MEGKÖTIK VELE A SZERZŐDÉST.

Remélem, hogy minél hamarabb összeszedik a szemetet – összegezte elvárásait Alin Stoica.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.