Joe Biden nem lép fel az Északi Áramlat –2 ellen

2021.10.14. 15:57

Nem fog szankciókat bevezetni az Északi Áramlat–2 orosz gázvezeték ellen az Egyesült Államok. Joe Biden amerikai elnök szerint a Fehér Ház nem is tervez hasonló intézkedéseket az elnöksége alatt − írja az RBK Ukrajina ukrán hírportál.

Joe Biden elmondta: nem kíván eleget tenni a kongresszus és a republikánus szenátor, Ted Cruz kérésének. Ted Cruz, hogy elérje a szankciók bevezetését, többek között akadályozza hét amerikai nagykövet kinevezését is.

Mint arról korábban beszámoltunk, október elején megkezdődött az Északi Áramlat–2 gázvezetékpár első vezetékének feltöltéseAz Ukrajnát elkerülő, 11 milliárd dolláros beruházás a duplájára, évi 110 milliárd köbméterre növeli a már meglévő Északi Áramlat kapacitását. A projektet irányító Nord Stream 2 AG még júniusban nyújtotta be a német szakhatósághoz a független üzemeltetői minősítés iránti kérelmét, ami az Európai Unió harmadik energiacsomagjának követelménye. Uniós előírás azonban, hogy a gáz kitermelését és szállítását a vezetéken különböző vállalatok valósítják meg.