16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Pénzbírság kiszabását kéri Magyarországra az uniós bíróságtól az Európai Bizottság

2021.11.12. 14:10

Az uniós bíróság elé idézi Magyarországot az Európai Bizottság, és átalányösszegű pénzügyi szankció, illetve napi kényszerítő bírság kiszabását kéri, mivel úgy látják, hazánk nem tartotta be a menekültügyre és a visszatérésre vonatkozó uniós szabályokkal kapcsolatos tavaly decemberi bírósági ítéletet – közölte a brüsszeli testület.

Az Európai Unió Bírósága még tavaly decemberben ítélte meg úgy, hogy ellentétesek az uniós joggal a szerb-magyar határon található tranzitzónákra vonatkozó szabályokról és gyakorlatokról szóló magyar jogszabályok.

A luxemburgi székhelyű testület megállapítása szerint Magyarország nem teljesítette maradéktalanul azt a kötelezettségét, hogy a menekültjogi eljáráshoz hozzáférést biztosítson.

Meglátásuk szerint Magyarország „nem hozta meg a menekültügyi eljáráshoz való tényleges hozzáférés biztosításához szükséges intézkedéseket”, és azokat a feltételeket sem pontosította, amelyek „a menekültügyi eljárás keretében benyújtott fellebbezés esetén, a területen maradás jogára vonatkoznak” abban az esetben, ha nem áll fenn tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet.  • Tippek
  • Hírek