18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felmondott az erdélyi magyar oktató, aki botrányba keveredett a káromkodásai miatt

2021.11.15. 15:08

Benyújtotta lemondását Szamosközi István, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) pszichológusprofesszora, aki azután keveredett botrányba nemrég, hogy egy hangfelvétel napvilágot látott.

Az oktatót a botrány miatt a BBTE etikai bizottsága az előző héten már felfüggesztette, egy évre eltiltották az oktatástól és az egyetemi életben való mindenféle részvételtől. A BBTE közleményében most azt írták, hogy Szamosközi elfogadta az egyetem etikai bizottságának a döntését, bár „másként lát egy sor témát és megközelítést”.

Ezért végül beadta felmondását, amit az egyetem rektora el is fogadott.

Markó Bálint, a BBTE rektorhelyettese az esetről korábban nyilatkozva azt mondta: az etikai biztosság alaposan mérlegelt, mielőtt meghozta a felfüggesztésről szóló döntést. Nemcsak az elsőként napvilágra került trágár megnyilvánulást tartalmazó videót vették figyelembe, hanem az azután érkezett bejelentések és megkeresések is sokat nyomtak a latban – fejtette ki.

Szamosközi István a pszichológiai a kar alapítója és dékánja is volt korábban. A most nyilvánosságra került felvételen – ahol az egyik kollégájához beszél – azonban olyan mondatok hangzottak el tőle, mint például hogy

De miért vannak szüneten, ba.meg? Tudják, hogy jövök vissza. Isten ba...a meg!

vagy 

Ba...a meg, mondtam, hogy jövök vissza, erre te elküldöd szünetre! Gyúrja beléjük a fa..át.

Utóbb az egyetem jelenlegi és korábbi hallgatói is megerősítették, hogy valóban problémák voltak a professzorral. Szamosközi István elismerte, hogy hiba volt így beszélni, és elnézést kért érte. Hozzátette ugyanakkor, hogy gyávának tartja a diákokat, mert nem vállalják névvel a panaszaikat.

(Via Maszol)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport